Forår 2025Tirsdag d. 7. januar 2025
Uægte børn og ugifte forældre 1750-1850 v/Asbjørn Romvig Thomsen 

Seniorforsker ved Rigsarkivet Asbjørn Romvig Thomsen fortæller om de børn, der blev født uden for ægteskab, og deres forældre. Fokus ligger på perioden 1750-1850, hvor det kan være ganske vanskeligt at spore dem og deres historie i kildematerialet. Derfor vil en del af foredraget give gode tips og tricks til eftersøgningen af disse vanskelige aner. Først når vi ved mere om dem, kan vi nemlig begynde at finde svar på de mere komplicerede spørgsmål om deres
historie: Er det sandt, at de uægte børn og den ugifte mor blev udstødt og hånet af lokalsamfundet? Kom og få svar på disse spørgsmål, når Asbjørn fortæller om sit arbejde med de uægte børn i den nordøstlige del af halvøen Salling – og hvad han måtte ende med at konkludere!
 


Tirsdag d. 4. februar 2025
Jeg har kun ganske almindelige mennesker i min familie v/Erik Kann

Det er desværre en udbredt opfattelse hos mange slægtsforskere, at man ikke kan finde ret meget andet end kedelige dato-facts om ganske almindelige mennesker. Intet er mere forkert, og i aftenens foredrag vil jeg gennem praktiske eksempler forsøge at dokumentere, at der findes masser af kilder også om ganske almindelige mennesker. Som en del af gennemgangen vil jeg endvidere give inspiration til, hvordan I selv kommer i gang med at finde tilsvarende oplysninger.


Tirsdag d. 18. februar 2025
Slægtscafe

På mødet kan du få hjælp til din egen slægtsforskning, tydning af gotisk skrift, søgning på internet mv. - DU bestemmer selv.
Medbring gerne en bærbar pc, en fil, en tekst til oversættelse eller hvad du har lyst til. Vi har trådløst internet.
Ikke medlemmer af foreningen er meget velkommen og betaler 50 kr. for at være med.


Tirsdag d. 4. marts 2025
Generalforsamling

Tirsdag d. 1. april 2025
Kom godt i gang med anejagten v/Kathrine Tobiasen

Det kan lade sig gøre at google sig frem til en masse oplysninger om forfædrene, men resultatet bliver bedst, hvis man starter med at få styr på det grundlæggende og får tillagt sig nogle gode forskerregler. Foredraget fortæller om, hvordan man griber forskningen an og introducerer til de vigtigste kilder, og hvordan de bruges. Det afsluttes med en god historie, der viser, hvor meget man med lidt held og ihærdighed kan finde frem til om ganske almindelige mennesker i fortiden.